Kjenn din duft – 4 typiske lukter i underlivet

For oss kvinner kan det kan være krevende å holde gartneriet under navlen i sjarmerende stand. Ugresset skal trimmes og pleies med flora og fauna-duft innen besøk – og noen ganger er du kanskje bare i tvil om det fortsatt lukter som det skal. For la oss være ærlige: alle har sin duft og ingen kan forvente en fullstendig luktfri intimsone eller en som lukter av jordbær.

Både menn og kvinner har sin særegne duft i underlivet som fra tid til annen kan være mindre flatterende. Kløe i underlivet, illeluktende utflod eller en sviende følelse når du er på toalettet, er alle typiske tegn på en veldig vanlig bakteriell ubalanse som rammer en tredjedel av oss kvinner.

Ja, du er nemlig ikke den eneste! De fleste tenker at dårlig lukt i underlivet er det samme som en candida infeksjon (det som også kalles underlivssopp), men det er langt fra tilfellet hver gang. Hvordan kan du behandle disse symptomene selv, og når bør du komme deg til legen? Les mer!

 

Fiskelukt

Den merkelige følelsen av at ditt friske underlivsgartneri har blitt til et fiskevær, er kjipt! Fiskelukt kan faktisk være et symptom på at noe er galt under overflaten. Det kan for eksempel være en bakteriell vaginose eller trichomonas.

Bakteriell vaginose er en bakteriell ubalanse i skjeden. Dette er ikke en kjønnssykdom, selv om det av og til kan forekomme når du har sex med en ny partner. Her er bakteriefloraen skurken og resultatet er normalt sett en hvit eller grå utflod, som lukter.

Trichomonas er en sjelden gjest i norske senger, men det er den vanligste overførte seksuelle ikke-virale infeksjonen på verdensbasis. Den kommer ofte med en kløe og en illeluktende tynn utflod i en grålig til gulgrønn farge.

Bakteriefloraen kan hjelpes på vei med Vivag Balanse Vaginalkapsler, som føres inn i skjeden ved sengetid. Hvis problemet vedvarer er det likevel lurt å ta en tur til legen. Etter en eventuell antibiotikabehandling anbefaler vi å gjenoppbygge pH-balansen i underlivet med Vivag Balanse kapslene.

For intimpleie over tid kan du bruke mild Vivag såpe, servietter eller gel. Vivag bidrar til å opprettholde skjedens naturlige pH-balanse slik at infeksjonene ikke kommer fortløpende tilbake. Det er viktig at du vedlikeholder en sunn bakterieflora siden bakteriell vaginose har en irriterende vane med å komme tilbake når du er stresset.

 

Metallisk lukt

Har du akkurat hatt menstruasjon eller sex? Metallisk lukt er en helt vanlig duft som gjerne kommer etter månedens røde uke eller etter sex. Begge deler er med på å endre pH-verdien i underlivet og kan dermed gi en sterkere lukt.

Men – det bør være kortvarig. Hvis lukten vedvarer også i perioder hvor du verken har hatt mensen eller samleie, er det en god idé å bestille legetime.

 

Lukten av gjær

Du har kanskje oppdaget at utfloden din er hvitere og tykkere enn normalt – og du blir plaget av en irriterende kløe og svie? Noen ganger vil nemlig utfloden ha et snev av muggen brødaktig lukt.

Det er da stor sannsynlighet for at det er en gjærinfeksjon, også kalt underlivssopp. Vanligvis behandles dette enkelt med stikkpiller eller krem fra apoteket som smøres direkte på underlivet. Etter gjennomført behandling kan du gjenoppbygge underlivets flora med Vivag Balanse.

Vivag Balanse inneholder melkesyrebakterier som bidrar til å gjenoppbygge den naturlige balansen i underlivet. Du hjelper kroppen din med å forebygge underlivssopp ved å vaske deg daglig med Vivags intimprodukter, som såpe og servietter, som du får kjøpt på apoteket.

 

Skarp/sterk lukt

Merker du en skarp lukt der nede på sørlandet – en sterkere lukt enn det vanligvis pleier å være hos deg?

Det er mest sannsynlig fordi kroppen din svetter. Tettsittende tøy eller syntetiske truser og strømpebukser gjør det vanskeligere for huden å puste – og det gir en sterkere lukt enn ellers.

Det beste du kan gjøre er å vaske deg med skånsom og mild Vivag-såpe og å skifte ut de tettsittende jeansene med noe mer behagelig en gang i blant. Litt lufting er fint. Sørlandet er jo vakrest med en sval bris.

 

Hjelp til god balanse

Uansett hvilken duft du har eller hvilke symptomer du møter, er det viktig at du kontinuerlig vedlikeholder en sunn og god balanse i kroppen din. En kur med Vivag Balanse etter menstruasjon er med på å sikre en sunn flora i skjeden slik at du slipper irriterende kløe og ubehag.

Husk – du må aldri være redd for å bestille en time hos legen om du er i tvil om symptomene dine. De har sett alt – og du er helt normal!

Din vara har lagts till i varukorgen. För att ta del av rabatten måste du vara inloggad som medlem.
LOGGA IN eller BLI MEDLEM