Intim hårfjerning: Barbere underlivet, intimvoksing eller epilator?

  • Start
  • Vivag blogg
  • Intim hårfjerning: Barbere underlivet, intimvoksing eller epilator?
Intim hårfjerning

Er du en av dem som vurderer å gi underlivet en skikkelig oppfriskning, men usikker på hvilken metode du skal velge? Her får du tipsene du trenger for intim hårfjerning!

Det er mange måter å bli kvitt hårene i de intime sonene. Uansett om du foretrekker høvel, intim barbermaskin, laser eller andre metoder er det noen ting du alltid bør ha i bakhodet.

Første bud er å bruke hårfjerningsprodukter og kremer spesielt utviklet for underlivet. Og vær nøye med både for- og etterarbeid. Dette vil gjøre både opplevelsen og resultatet mye bedre.

Intimbarbering

Barbering av underlivet er en metode mange sverger til. Det er enkelt, tar kort tid, og kan gjøres i dusjen. Likevel blir ikke resultatet alltid helt som du ønsker deg. Røde nupper, kløe og irritasjoner i huden er ikke ukjent for de fleste av oss. Heldigvis er det ikke så mye som skal til for å endre dette.

Før du går i gang bør du sjekke at utstyret ditt er hygienisk rent, og at produktene dine er tilpasset underlivsbarbering. Det er også viktig at barberbladet du bruker er rent og skarpt. Bruk barberskum eller gel spesialtilpasset for intimbarbering. Vanlig såpe gir hverken samme fuktighet eller glid, og har heller ikke riktig pH-verdi for underlivet.

For å barbere så skånsomt som mulig bør du bruke lette og forsiktige strøk når du barberer deg. Er du for hardhendt kan du oppleve irritasjon og rødhet. Det anbefales også å peele huden før man fjerner håret. Dette gjøres med peelingprodukter tilpasset underlivet.

Avslutt med en mykgjørende krem. Denne vil både roe ned eventuell irritasjon, og gjøre huden myk og deilig.

Aldri mer røde nupper

Hvordan barberer man underlivet uten å få nupper? Produktene du bruker utgjør det meste av forskjellen, enten du utfører intimbarbering med maskin eller høvel. En ny og skarp høvel, og produkter egnet til intimbarbering er helt sentralt for å oppnå et nuppefritt resultat.

Et godt tips er dessuten å stramme huden når du barberer, og barbere forsiktig. På denne måten vil huden ikke ta like stor skade av prosessen.

I tillegg til råd for hvordan du skal barbere underlivet på, er det noen ting du bør unngå. Aldri finn på å barbere underlivet på tørr hud! Og unngå direkte sollys rett før og rett etter barbering.

Voksing

Å vokse seg før bikinisesongen er blitt mer popularitet. Enten du går for full «brazilian» der du fjerner alt hår, eller kun tar vekk håret noen steder, så er intimvoksing den metoden som gir det mest langvarige resultatet.

Intim hårfjerning fungerer helt klart best med voks. Dette både varer lengre og du får mindre pigment fra hår. Etterveksten blir også bedre da hårene ikke er kuttet med blad, men dratt ut med hårsekk. Det finnes ulike måter å vokse på, og du kan både bruke kald og varm voks. Oksvik anbefaler å få unnagjort voksingen i en salong, eller hos en klinikk. Dette er fordi det kan være vanskelig å dra ut hårene i riktig retning selv, og du kan dessuten risikere at hårene brekker.

Også ved voksing er etterarbeidet sentralt. Hvis du ikke bruker etterprodukter kan du oppleve bivirkninger på enkelte inngrodde hår.

Fjerne hår med epilator

Noen elsker den, andre kan ikke fordra den, men epilatoren er en tredje mulighet for intim hårfjerning. Akkurat som med intimbarbering er det viktig at utstyret er skikkelig rengjort før du bruker det. Dette gjøres for å hindre inflammasjon og utslett.

Bruk av epilator til underlivet gir best resultater for deg med tynnere hår nedentil. De med kraftig hårvekst kan oppleve mer rødhet, sårhet og nupper enn dem med tynnere hår.

Underlivet er et sensitivt område, og akkurat som ved voksing og barbering er det enkelte bivirkninger du kan møte på dersom du ikke er nøye med fremgangsmåte og hygiene. Noen opplever at hårene brekker eller at de får røde nupper når de bruker epilator.

Fjerne hår med laser

Laser er den type behandling som gir best resultat, men at det ofte tar flere behandlinger avhengig av hårtype. Prosessen utføres alltid av medisinsk personale, og krever konsultasjon før du går i gang.

Det er særlig deg med lys hud og mørkt hår som kan nyte godt av laserbehandling, da resultatet blir jevn og fint. Hårreduksjon hindrer også inngrodde hår.

Elektrolyse

Elektrolyse er en behandling der en fin nål føres ned i hårkanalen for deretter å avgi en lav elektrisk strøm. På denne måten løsner håret, og den nedre delen av hårsekken blir ødelagt, slik at håret ikke vokser opp igjen. Dette kan lugge litt, men gjør ikke veldig vondt.
Du kan fint kan bruke elektrolyse til bikinilinjen, men at den ikke egner seg for fjerning av alt hår nedentil. Prosessen krever dessuten flere behandlinger, som til slutt gir et langvarig resultat.

Hårfjerningskrem

Et femte alternativ til intim hårfjerning er hårfjerningskrem. Her er det ekstra viktig å bruke kremer spesielt tilpasset underlivet, ellers kan du oppleve både irritasjoner, svie og utslett.

Dette kan fungere bedre enn intimbarbering. Etterveksten blir bedre fordi hårene som vokser ut er myke i tuppene. Ved barbering blir de stive fordi de er kappet av med et knivblad.

Fem gyldne regler for intim hårfjerning

  1. Bruk kun produkter tilegnet intim hårfjerning
  2. Underlivet er sensitivt, derfor må du alltid bruke hygienisk rene redskaper
  3. Avslutt med en mykgjørende krem for å unngå irritasjoner
  4. Velg metode etter hvor tykt eller tynt håret er nedentil
  5. Ikke voks underlivet hjemme, da risikerer du at hårene brekker
Din vara har lagts till i varukorgen. För att ta del av rabatten måste du vara inloggad som medlem.
LOGGA IN eller BLI MEDLEM